VOOR WIE?

KleinbedrijfCMS en Wordpress zijn beide zeer geschikt voor iedereen die werkt met afbeeldingen zoals beeldend kunstenaars, fotografen, beheerders van foto-archieven, galeries of particulieren met een grote collectie digitale afbeeldingen. Voor ZZP-ers en kleine bedrijven zijn beide websitesystemen ook zeer geschikt, zie onze website kleinbedrijfcms.nl.

OOK VOOR DIGIBETEN?

Er is geen kennis nodig van programmeren. Het uploaden naar het internet gaat automatisch. Het opzetten en beheren van de website werkt intuitief en eenvoudig. Maar bij alles wat nieuw is: je hebt wel even tijd nodig om te wennen. Het klinkt ingewikkeld: het opbouwen en onderhouden van een eigen website, maar dat is het niet. Er zijn hulp-opties waar je gebruik van kunt maken. Bovendien is voor KleinbedrijfCMS-websites de handleiding en de FAQ (frequent asked questions) steeds op te roepen. Een Plus-Abonnement zorgt ervoor dat je ook via email of telefonisch snel advies en hulp van ons kunt krijgen.

OVERSTAPPEN VAN KLEINBEDRIJFCMS NAAR WORDPRESS OF ANDERSOM

Overstappen is altijd mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden en de tarieven.

VERSCHIL TUSSEN KLEINBEDRIJFCMS EN WORDPRESS

KleinbedrijfCMS is meer dan tien jaar geleden ontwikkeld door Rinus Spit (programmeur en Inge Reisberman (webdesigner) en staat geheel op zich zelf zonder toevoegingen van externe partijen. Het is een schoon systeem zonder verborgen trackers of cookies. Alles is in eigen hand. We ontwikkelen KleinbedrijfCMS steeds door met nieuwe functionaliteiten. Met KleinbedrijfCMS zijn kleurstellingen en lettertypes makkelijker in te stellen dan bij Wordpress en binnen de templates is meer flexibiliteit. De vormgeving is zeer goed zelf te bepalen. Tenslotte is het zeer eenvoudig om de website meertalig te maken. Ingelogd is een FAQ te raadplegen en bij een Plus abbonnement is er direct en snel contact met ons mogelijk en zijn de updates dan gratis.

Wordpress is een wereldwijd populair CMS systeem, met veel externe partijen die themes en plug-ins aanbieden, gratis en betaald. Wordpress websites zien er vaak prachtig en catchy uit. De goed vormgegeven pagina's kun je naar wens verrijken met plug-ins en widgets. Bekend zijn bijvoorbeeld de plug-ins voor SEO optimalisatie, voor bedrijven is de WooCommerce webshop plug-in belangrijk en voor kunstenaars zijn galerie-plug-ins interessant. Je zoekt ze zelf in Wordpress op of met Google zoek je naar de juiste plug-in. Je maakt dus eigenlijk altijd gebruik van toevoegingen door derde partijen. Wordpress vraagt daarom meer zelfwerkzaamheid en onderzoek, maar het resultaat is vaak een catchy website, met de mogelijkheid voor vele handige toevoegingen en functies.

Beide systemen zijn zeer de moeite waard. Het is een kwestie van persoonlijke smaak hoe de websites eruit zien, welke functionaliteiten je wilt, maar ook of het beheer en onderhoud bij jou past. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen of wensen hebt.

JE WEBSITE OP JE EIGEN DOMEIN

Standaard registreren we een nieuw domein op jouw naam. Mocht je willen dat je domein op naam van KleinbedrijfCMS geregistreerd wordt, dan kan dat als je dit expliciet aangeeft.

IK HEB AL EEN DOMEIN / WEBSITE

Je kunt bij je huidige hosting provider blijven, mits je hostingpakket KleinbedrijfCMS of Wordpress ondersteunt. Kijk even onder het kopje Vereisten hieronder. Vaak kun je upgraden. Vraag het na bij je hosting provider.

Verhuizen naar ons is ook mogelijk. Geef dat aan in het opmerkingenveld van het bestelformulier.

Standaard installeren we KleinbedrijfCMS of Wordpress in een apart mapje op de server. Je huidige website blijft actief totdat de nieuwe klaar is. Zodra de nieuwe site klaar is, wordt deze in de 'root' geplaatst en geactiveerd. Indien er genoeg ruimte op de server is, maken we een back-up van je oude site voor je archief.

VEREISTEN

KleinbedrijfCMS en Wordpress draaien zowel op Windows servers als op UNIX/LINUX servers.
Hierop moet geinstalleerd zijn:

  • PHP vanaf versie 4.4.7
  • gd image library
  • Voor Wordpress is een MySQL database nodig.

Rechteninstellingen op aanvraag.